Cara Nak Buat Cili Jeruk Tahan Lama
Lelaki Ni Kongsikan Cara Buat Cili Jeruk Yang Rangup Sedap Tahan Lama. Bila dah kering potong ikut suke ya.
Cara Buat Cili Jeruk Homemade Tahan Lama Tak Berkulat Kekal Rangup Youtube
Jeruk Cili Rangup Sedap Tahan Lama.

. Hiris cili nipis-nipis dan jika cili itu sudah kecut guntingkan saja tanpa perlu dibuang bijinya. Cili Jeruk Rupanya nak buat Cili Jeruk yang rangup ni senang saja 4 langkah saja hari keempat dah boleh makan. Kena didihkan atau masak dulu cuka dan air ni ya untuk tujuan supaya cili jeruk kita tahan lama dan tidak berkulat.
Cili jeruk yang biasa saya buat boleh tahan berbulan-bulan dan masih rangup tau Bahan-bahan. May 20 2022 Cara Buat Cili Padi Jeruk Rangup Tahan Lama. Zaiton Abdul Manaf -.
Saya pakai agak-agak je sukatan. Resepi May 20 2022 Cara Buat Apam Lenggang Sedap. Cara nak buat jeruk maman.
Entah le rasanya nak menyambal hari-hari tak mungkin. Cara Mudah Buat Jeruk Cili Padi ni cuma perlukan bahan seperti cili padi. Memandangkan hidangan selalu kita buat di rumah jadi.
Pastikan cili hijau kering ye. Cili jeruk cam ni tahan sampai dua minggu tak payah simpan dalam fridge kekadang lebih dengan syarat korang tak habiskan. Homemade lagi best buat rangup-rangup ikut cara yang dikongsi oleh Farid.
Jom cuba buat cili jeruk homemade. Memandangkan hidangan selalu kita buat di rumah jadi eloklah stok cili jeruk ini kita buat sendiri. Masukkan lada kedalam bekas kedap udara dan masukkan cuka.
Toskan cili dan ketepikan seketika. Ambil nasi sejuk dan basuh dengan air. Rendam lada yang telah dipotong kedalam camputan air kaput dan garamrendam selama 1 jam.
2 camca teh garam. Cili hijau ambil yang segarkeras 2 sudu gula. Kalau makan nasi air mi goreng nasi goreng atau kuetiau goreng.
Ambil pucuk daun dan batang lembut. Tapi kalau sukatan lebih. Cara buat cili padi jeruk.
Cili hijau ambil yang segarkeras 2 sudu gula. Untuk menyimpan cili jeruk guna balang kaca. Sedapnya Jeruk cili muda ni kalau dimakan dengan aneka mi goreng sebagai penyedap rasa.
Tu sebab dikongsikan di sini. Pagi ini cheyah kongsikan cara buat cili. Sayur kol yang akan disimpan tidak perlu dicuci dan dipotong.
Jangan potong terlalu tebal atau terlalu nipis. Petik cili kat tepi. Pastikan balang juga dibasuh bersih dan di lap hingga kering.
Lepas dah siap potong jampi-jampi sikit. Penambah Selera Rasa Makanan Anda. Alhamdulilah kini dah jumpa cara yang betul buat jeruk cili padi.
Jika anda ingin mencuba berikut resipi dikongsikan. Tq kjee share cara buat cili jeruk. Apa yang penting kering.
Kena didihkan atau masak dulu cuka. Namun kalau cili jeruk ini tidak rangup dan terlampau lama tak dapatlah kita merasa puasnya makan cili jeruk yang rangup ini. Nak cantik pakai pisau yang betul-betul tajam.
Basuh dan toskan airnya. Nanti mudah kalau nak masak apa-apa lauk yang dicampurkan petai. Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lama lap pakai tisu.
Bukan hanya jimat kerana. Hidangan sampingan ni yang boleh menaikkan selera makan. Didihkan air cuka saya guna cuka seperti dalam gambar ni gula dan garam.
1 sudu makan cuka. Ingat nak buat cili jeruk je la kot tahan lama sikit. 2 camca teh garam.
Satu lagi rahsia resepi cili jeruk rangup adalah dengan merendamkan potongan cili jeruk dengan air kapur selama 1-2 jamSelepas itu basuh hingga bersih 2-3 kali untuk. Boleh ke link atas tu cara nak buat cili jeruk. Cili jeruk yang biasa saya buat boleh tahan berbulan-bulan dan masih rangup tau.
Cara untuk membuat cili jeruk kicap. 9 Cara Membuat Keripik Bayam Renyah dan Tahan. Cara-cara untuk buat cili jeruk.
Cara Cara Buat Cili Jeruk Yang Sedap Rangup Tahan Lama
Cara Cara Buat Cili Jeruk Yang Sedap Rangup Tahan Lama
0 Response to "Cara Nak Buat Cili Jeruk Tahan Lama"
Post a Comment